Sunday, May 20th

Last update12:26:24 PM GMT

Font Size

Cpanel
  • You Are Here
fr33k
Ekspert
Oklaski: 4

King Zoo [Tesco]

#270 09/30/2007 13:54
Wiem że temat poruszany na lfa. ale dział jest więć może napiszemy coś?

Ostatnio nie za często odwiedzam ten sklep z braku czasu ale niedawno byłem i wyszedłem mile zaskoczony. Ryby w dobrej kondycji. Nie było chorych ani martwych osobników w akwariach. Rośliny też były w dobrej kondycji.
Kupiłem ostatnio tam samiczke multifasciatusa i ma się świetnie;)

Zapraszam do dyskusji.
mart
Hobbista piszący
Oklaski: 0

King Zoo [Tesco]

#276 09/30/2007 23:19
w sumie zawsze lubiłem ten sklep, mają ładne zbioniki dekoracyjne malawi i spory wybór ryb, chłopaki mają pojęcie ( może nie wszyscy ale kilku tak ), zaopartzenie niezłe, ceny takie sobie, ale daję się negocjować, generalnie nie jest zły.
Tanganika
ghost
Założyciel/Właściciel
Oklaski: 7

King Zoo [Tesco]

#277 10/01/2007 09:48
Jeśli mam być szczery, to początkowa niechęć dawno mi przeszła. Nigdy w sklepach nie pytam się sprzedawców o to co polecają, tylko zawsze wybieram sam - wcześniej informacje zbierając przez net. Nie zwracam więc zbytnio uwagi na to co mówią sprzedawcy. Czasami wsłuchuję się tylko w to, czy kule polecają dla bojowników czy nie ale zazwyczaj jestem przez swoją kobietę odciągany wtedy.
Sklep od dłuższego czasu robi na mnie dobre wrażenie. Jeśli szukam jakichś roślin, to pierwsze kroki zazwyczaj kieruję tam i... dalej nie muszę szukać
Patrzyłem ostatnio ramirezki i bardzo podobały mi się te, które tam były. Tak, jak fr33k wspomniałeś - wszystkie wyglądały na zdrowe. Zbiorniki dekoracyjne również bardzo ciekawe.
fr33k
Ekspert

King Zoo [Tesco]

#283 10/01/2007 12:52
no mi sie podoba to akwarium dekoracyjne w lewym rogu na dole z płaszczkami

no i morszczyzna oczywiscie tez jest ciekawa
ghost
Założyciel/Właściciel

King Zoo [Tesco]

#285 10/01/2007 12:53

Tam jest genialne drewno, bo korzeniem tego nie nazwę
Genialnie jest to zrobione
fr33k
Ekspert

King Zoo [Tesco]

#287 10/01/2007 13:23
noooo to jakaś kłoda ) zawsze sie dłuższy czas przyglądam na ten baniaczek
ghost
Założyciel/Właściciel

King Zoo [Tesco]

#309 10/02/2007 12:58
Byłem wczoraj w Tesco i zajrzałem do sklepu zoologicznego. Byłem świadkiem dokładnego tłumaczenia klientowi o co chodzi w akwarystyce morskiej, co i jak ma robić, kiedy, itp. Byłem naprawdę pod dużym wrażeniem. Dodatkowo podobało mi się to, że nikt mnie nie zaczepiał i nie pytał czy coś potrzebuję, ale jak tylko głośno powiedziałem "Przepraszam" to znalazł się przy mnie sprzedawca.
wiewiór
Użytkownik zaawansowany

King Zoo [Tesco]

#312 10/02/2007 14:04

Tam jest genialne drewno, bo korzeniem tego nie nazwę
Genialnie jest to zrobione

faktycznie nie jest to korzeń, a pieniek sosny błotnej bardzo starej
mover
Użytkownik zaawansowany
Oklaski: 3

King Zoo [Tesco]

#329 10/04/2007 00:33
Po pierwszej wizycie w tum sklepie byłęm bardzo negatywnie nastawiony.Dopełniły czare goryczy zgony borelli.
Jednak po ostaniej wizycie powoli przekonuje się na plus dla tego sklepu.Wielki pozytyw za profesjonalna obsługe ;-) .Przynajmniej co niektorzy znaja się na rzeczy
hodtur
Hobbista piszący
Oklaski: 1

King Zoo [Tesco]

#364 10/07/2007 16:04
Wydaje mi się że na chwilę obecną pod względem rybek to najlepszy sklep w Lublinie i w końcu dotarła się obsługa.Ceny sprzętu za wysokie biorąc pod uwagę to że zaopatrują się w hurtowni na turystycznej, bicie mają 100% a to już nie te czasy.....
blufut
Hobbista piszący

King Zoo [Tesco]

#419 10/09/2007 23:00
Chyba teraz ogólnie można powiedzieć że znacznie poprawił się poziom obsługi w lubelskich sklepach. Sklepy z renomą też już nie zatrudniają osób bez znajomości dot. akwarystyki. Tylko te ceny...

Dzisiaj byłem w King Zoo i muszę powiedzieć że dość sporo czasu w nim spędziłem. Mają chyba największy wybór ryb w mieście. Jeszcze nigdzie ni widziałem tylu gatunków Pielęgniczek w jednym miejscu. No i rybki wyglądają na zdrowe. A ceny kształtują się na normalnym poziomie- chyba największą marżę mają na popularnych rybkach (gupiki, mieczyki, neony). Ogólnie na plus :-)
mover
Użytkownik zaawansowany

King Zoo [Tesco]

#1012 11/02/2007 19:38
Dzisiejsza wizyta zowocowała tylko 2 rozczarowaniami.
Pierwsze.Nie wiem kiedy mają dostawy roslin ale dzisiaj było ich strasznie mało.
Druga.Przy "stoliku obsługi" w akwa pływały hummele w dośc atrakcyjnej cenie .Niestety okazało sie że sa sprzedane Czyzby kupujący zapomniał je ze soba zabrac?
hodtur
Hobbista piszący

King Zoo [Tesco]

#1014 11/02/2007 19:58
moja też! świetlówkę zamawiają mi już dwa tygodnie i dojechać nie może a obsługa przy akwariach zaczyna być coraz bardziej nie miła....łaskę robią jak trzeba odpowiedzieć na pytanie....jedynie laski za ladą przy kasie nadal miłe i widać że nie pracują za kare
macche
Hobbista czytający

King Zoo [Tesco]

#1018 11/02/2007 20:59
Hodtur , prawda jest taki jeden nie za wysoki na krótko ścięty , ile raz tam nie pójde to na niego trafiam i taka łacha od niego leci ,że strach się coś spytać ...
mover , mi powiedzieli ,że te biało / czerne white black coś tam ?
mover
Użytkownik zaawansowany

King Zoo [Tesco]

#1020 11/02/2007 22:55
Mi powiedzieli że to hummele. Po przeczytaniu ich opisu sa to jednak Caridina sp. "Biene"
Przyznaje rację.
ghost
Założyciel/Właściciel

King Zoo [Tesco]

#1024 11/03/2007 00:07
Pierwsze.Nie wiem kiedy mają dostawy roslin ale dzisiaj było ich strasznie mało.

W czwartki jest giełda, więc nowych roślin można się spodziewać w piątki. Wczoraj było święto, giełdy nie było, więc trzeba poczekać do przyszłego tygodnia. Ja tam bywam w okolicach weekendu zawsze i nigdy nie spotkałem się w tych dniach z małym wyborem.
mankey
Stały bywalec

King Zoo [Tesco]

#1026 11/03/2007 01:17
Crystal Black to mylna nazwa. Biene poprawna.
Jak są niemili trzeba prosić z szefem i pozamiatane.

Giełda została przeniesiona chyba na sobote (dziś) ale wątpię żeby ktoś z lbn jechał (nielicząc hurtowni). Zapowiada się wielka giełda 8go D

A weź ty takie rady, zwiń w ciasny rulonik i rozważ znaczenie słowa 'czopek'...

Niema ludzi zdrowych - są tylko niezdiagnozowani!
.
livet
Hobbista piszący

King Zoo [Tesco]

#1112 11/04/2007 21:35
Byłam w King Zoo żeby kupić welony, ale wszystkie miały jakieś wady, albo jakieś problemy z płetwami, albo osowiałe i zrezygnowałam, kupiłam tam tylko wtedy pokarmy i biostarter. To było na początku września. Zaraz potem tego samego dnia pojechałam do E.Leclerc'a i kupiłam karaski Ale ogólnie sklep bardzo mi sie podoba
hodtur
Hobbista piszący

King Zoo [Tesco]

#1546 11/15/2007 14:19
no dzisiaj mnie rozwalili........czekam na zamówiony towar trzy tygodnie po tym okresie przyjeżdżam a gość mówi że zamówił dopiero wczoraj bo miał mało a hurtownia nie jest z Lublina.Z tym że co mnie to obchodzi skąd ona jest..........z obsługą też coraz gorzej trzeba ich wyciągać z zaplecza bo namiętnie tam przesiadują pan dyrektor buja się po lokalu i chyba sam nie wie co się dookoła niego dzieje............przerzucam się na neta! mam ich dość a byli najlepszym sklepem w Lublinie.
mover
Użytkownik zaawansowany

King Zoo [Tesco]

#1551 11/15/2007 18:03
Ja pare dni temu tez zawiodłem sie na wiedzy jednego ze sprzedających.To co usłyszałem zmroziło mi krew w żyłach :shock: .
Herezja akwarystyczna
desperos
Hobbista piszący

King Zoo [Tesco]

#1553 11/15/2007 18:08
Mover to podziel sie czym Cie tak zmrozil??
mover
Użytkownik zaawansowany

King Zoo [Tesco]

#1589 11/16/2007 10:17
A co tam.Najwyżej mnie wiecej nie wpuscza do tego sklepu.
Zapytałem sie sprzedawce o pielęgniczki a on zas prezentuje mi kakadu,ramirezy jak i nijssena.
Ja mu na to że zalewam około 30L czarnych wod i co by mi polecił z pielegniczek.
Sprzedawca na to iz poleca A.nijssena
Ja mu na to ze jednak zbiornik przymały i boje sie o poziom NO3.
On odpowiada ze nijssena jest wytrzymała na azotany i że trzymał ja w terrarium (dosłownie terrarium) z jakąś jaszczurką.Myśle że chodziło mu raczej o paludarium a ryba pływała w tym co wpadło do wody.Chyba wiece o czym mówie.
Mowił to z takim spokojem jakby to była najnormalniejsza rzecz na świecie
blufut
Hobbista piszący

King Zoo [Tesco]

#1704 11/22/2007 20:31
Dzisiaj byłem w King Zoo. Miła obsługa- można sobie z nimi porozmawiać i osobom zorientowanym nie będą wciskać kitu. Przede mna kupował koleś pokarm dla miczyków i gupików i koles mu wcisnął pokarm dla paletek i jeszcze jakieś 2 inne Rybki- bardzo duzy wybór, ceny na pewno niższe niż w Realu i rybki w dobrej kondycji. Obecnie wg. mnie najlepszy sklep w mieście. Roślinki- nie wciskają kitu. Mają duży wybór jeśli chodzi o ilość ale zbyt dużej różnorodności gatunków nie zauważyłem- raczej były te popularne rośliny.
padlina
Hobbista czytający

King Zoo [Tesco]

#1737 11/23/2007 20:00
Wciskają... korzenie z sinicami.
Nie prowdzę dyskusji poprzez PW.
wiewiór
Użytkownik zaawansowany

King Zoo [Tesco]

#1742 11/23/2007 20:44
chcesz kupujesz nie chcesz nie kupujesz...widzisz co bierzesz...mi tam nic do tego jakbym kupował korzeń to nawet wypreparowany bym jeszcze raz wygotował i po problemie...
Wygenerowano w 0.97 sekundy
You are here